Kaya ve Başaranhıncal ÇESİAD ile Bir Araya Geldi. - ( 10 Ağustos 2023)

TSO Yönetim Kurulu BaşkanımızÇetin Başaranhıncal, AK Parti Çorum Milletvekili Oğuzhan Kaya ile birlikteÇorumlu Eğitimci Sanayici ve İş Adamları Dayanışma Derneği'nin (ÇESİAD) Başkanı,Neslihan Yurtdagül, Kurucular Kurulu Üyesi Necati Şahin, Dernek Onursal BaşkanıMehmet Yıldırım ve Dernek Yönetim Kurulu Üyeleriyle bir araya geldi.

ÇESİAD Yönetim Kurulu BaşkanıNeslihan Yurtdagül ziyarette, Çorum Ticaret ve Sanayi Odası'nın faaliyetleriniyakından takip ettiklerini ve İstanbul'da yaşayan iş insanları olarak gururduyduklarını belirtti. Çorum ve Türkiye'nin dört bir yanındaki Çorumluüniversite öğrencilerinin eğitim hayatına burs vererek destek olduklarını belirtenÇESİAD Başkanı Neslihan Yurtdagül, aynı zamanda öğrencilerin en büyük sorunuolan yurt ve barınma gibi ihtiyaçlarının çözümü için de destek olduklarınıkaydetti.

Yurtdagül, "ÇESİAD olarak buyıl bizlere destek veren burs verenlerimizin katkısıyla yaklaşık 300 öğrenciyeburs verdik. İstanbul'un dışına çıkarak Ankara ve diğer şehirlerdeki Çorumluöğrencilerimize de burs verdik. ÇESİAD, yalnızca İstanbul'da değil tümTürkiye'de hatta yurt dışında eğitim gören tüm üniversite öğrencilerine kapılarınıaçtı" dedi.

ÇESİAD Onursal Başkanı MehmetYıldırım ise, 2023-2024 eğitim öğretim yılı için burs başvurularının Eylülayında başlayacağını, yeni dönem planlaması için çalışmaya başladıklarını veÇorumlu üniversite öğrencilerine destek olmak isteyen herkesi ÇESİADaracılığıyla burs vermeye davet ettiklerini belirtti.

Çetin Başaranhıncal, “Yenibaşkanın genç bir jenerasyon ve derneğin içinden gelen bir bilen olarak büyükhizmetler sunacağına canı gönülden inanıyoruz. Neslihan Başkanın, birlik ve beraberliği önemseyen yaklaşımı, Çorum'danİstanbul’a eğitim amacıyla gelen gençlerin sosyal ve kültürel yaşantılarınayönelik verdiği destekleri yadsınamaz. Bizler, gençlerimizle aynı yöne bakıyor, aynı duyguları paylaşıyor, aynıhayallerin peşinden koşuyoruz. Biz gençlerimizle yüz yüze, göz göze, diz dize,el ele, gönül gönüle ülkemiz ve memleketimiz için çalışmanın gayretiyleyolumuza devam ediyoruz“dedi.

ÇESİAD'ın başarılı çalışmalaraimza attığını belirterek, Ticaret ve Sanayi Odası'nın Çorum için çalıştığını,kent için düzenlenen her etkinliğe iştirak edeceklerini söyledi.

Kaya, “Bizim gençlerimizyüreğindeki cesaret, bileğindeki güç ve Allah vergisi zekalarıyla enginleresığmayan bir azme sahipleridir. Gençlerimizin geleceğine değer katan  ve onların gelişmesine katkı sağlayan tümkurum ve kuruluşlarımızın her zaman yanında olacağız.

Gençlerimiz, büyüyen ve güçlenenbir ülkenin vatandaşları olduklarının bilinciyle geleceğe kendilerini en güzelşekilde hazırlaması gerektiğine dikkat çeken Kaya, gençlerimizden sadecehedeflerine odaklanmalarını, ülkemiz, milletimiz ve kendileri için inandıklarıuğurda mücadele etmelerini istiyorum, çünkü biz, gençlerimizle ülkemizdenbaşlayarak tüm dünyayı değiştirebileceğimize inanıyoruz" dedi.

ÇESİAD Başkanı Yurtdagül, OnursalBaşkan Yıldırım ve üyeler, kendilerine gösterdikleri misafirperverlikten dolayıMilletvekili Oğuzhan Kaya ve Başkan Çetin Başaranhıncal’a teşekkür etti.