OSB Makina ve Enerji Aş Ziyareti - ( 17 Ağustos 2023)

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız Çetin Başaranhıncal, CHP Milletvekili Mehmet Tahtasız, TSO Yönetim Kurulu Üyemiz Fatih Çiçek, Muharrem Sarıaslan, CHP İl Başkanı Ümit Er ve OSB Müdürü Özgür Yalçın ile birlikte OSB’de Makine sektöründe faaliyet gösteren, Makina Enerji A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dost ve çalışma arkadaşlarını ziyaretimizde  Makenas Makine Enerji tesisinde bir araya gelerek çalışmalarını dinledik, sektörel gelişmeleri değerlendirdik. Ziyarette çalışan işçi kardeşlerimize hayırlı işler diledik.
Firma hakkında bilgi veren Ali Dost,  Un ve yem fabrikası makinaları üreterek, yurt içi ve yurt dışında anahtar teslim fabrika kuran Makina Enerji A.Ş., 2021 yılına ihracatla başladı. 2000 yılında Ali DOST ve Fahri ALTIKARDEŞ tarafından Çorum’da kurulmuştur. Firmamız, 10.000m2 kapalı ve 18.000m2 açık olmak üzere toplam 28.000m2 alana sahip fabrikası ile anahtar teslimi un, irmik, yem fabrikaları ve silo tesisleri dizayn eden, üreten ve tamamlayan dinamik ve büyüyen bir firmadır. Firmamızın başlıca hedefi, en iyi kalitede ve uygun fiyata makinalar, yedek parçalar ve malzemeler üretmek ve satışını yapmaktır.
Makenas markası ile firmamız, Azerbaycan, Özbekistan, Rusya, Ukrayna, Almanya, Gürcistan, İran, Mısır, İsrail, Cezayir ve Ethiyopya gibi birçok ülkede anahtar teslimi tesisler tamamlamış olup, üretim sürecinde ISO 9001/2000 kalite standartlarına uygun üretim yapılmaktadır.
Dost, TSO Başkanımız Çetin Başaranhıncal’a, CHP Milletvekili Mehmet Tahtasız’a ve beraberindeki heyete nazik ziyaretlerinden dolayı  teşekkür etti.