Çorum TSO’dan Azerbaycan Bakü Büyükelçisi Bağcı’ya Ziyareti - ( 11 Ekim 2023)

Çorum Ticaret ve Sanayi Odası MeclisBaşkanı Erol Karadaş, Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal ve YönetimKurulu Üyeleri ve Meclis Üyemiz ile birlikte Dost ve Kardeş Ülkemiz AzerbaycanBakü Büyükelçimiz Sayın Doç. Dr. Cahit Bağcı’yı Büyükelçilik rezidansındaziyarette Ticaret ve Tarım müşavirlerinin de eşlik ettiği görüşmede TürkiyeAzerbaycan ilişkilerinin geldiği mükemmel seviye, ticaret ve yatırım imkanlarıhakkında değerlendirmelerde ve istişarede bulundular.

Karadaş ve Başaranhıncal, BaküBüyükelçimiz hemşehrimiz Sayın Doç.Dr.Cahit Bağcı’nın bizlere göstermiş olduğuilgi, alaka, misafirperverliği ve nezaketi için teşekkür ederiz.

Büyükelçi Doç.Dr.Cahit Bağcı, ziyarettenduyduğu memnuniyeti dile getirerek “Ziyaretimize gelen değerli dostlarım, ÇorumTicaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Erol Karadaş, Yönetim Kurulu BaşkanıÇetin Başaranhıncal ve beraberindeki heyete teşekkür etti.

Büyükelçi Bağcı da Azerbaycan'dakiyatırım ve işbirliği olanakları konusundaki görüşlerini heyetle paylaştı.Çorumluiş insanlarının dünya genelinde ihracat ve ithalat yapmaları konusundafikir alış verişi yapılarak, Azerbaycan ile Çorum arasında kültürel ve ticariilişkilerin geliştirilmesi konusunda çaba göstereceklerinin altını çizdi.

Türkiye ile Azerbaycan arasında sondönemlerde ciddi ekonomik hareketlenme yaşandığını belirten Bağcı, bununkarşılıklı ticaret hacmine de yansıdığını bildirdi. Büyükelçilik olarakAzerbaycan ile işbirliği kurmak ve yatırım yapmak isteyen tüm iş insanlarınadestek olmayı sürdüreceklerini kaydetti.

ÇTSO Meclis Başkanı Erol Karadaş veYönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal, Büyükelçi Bağcı'ya, HititMedeniyeti’nin Başkenti Hattuşa (Çorum)’da 1280 yılında Mısır ülkesikralı,Re-masesa-mai Amana'nın (II. Ramses), Hatti ülkesinin büyük kralıHattuşili ile dostluklarının, kardeşliklerinin ve büyük krallıklarının devamı içinMısırlılar ve Hititler arasında imzalanmış tarihin ilk yazılı anlaşması “Kadeşbarışı ve Kraliçe Puduhepa'nın Mührü’nü” takdim ettiler.