Çorum TSO Yönetim Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi - ( 23 Ekim 2023)

Çorum Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) haftalık olağan yönetim kurulu toplantısı, Yönetim Kurulu Başkanımız Çetin Başaranhıncal başkanlığında yönetim kurulu üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Biz birlikte güçlüyüz. Cumhuriyetimizin 100. yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olmak için çalışıyoruz. Bu hedefe ulaşabilmek için ekonomik büyümemizi tempolu bir biçimde devam ettirmemiz gerekiyor.  Ülkemiz üzerinde oynanan oyunların farkında ve bilincinde olarak hareket etmeliyiz. Tarih yolculuğundaki varoluş mücadelemizi taçlandıran birlik ve beraberlik ruhunun büyük eseridir. Bu tarihi yolculuğun mevlerini almaya devam ettiğimiz her gün muasır medeniyetler seviyesine bir adım daha yaklaşmaktayız.

Bunun için, bizce zaman ölçüsü, geçmiş asırların gevşetici zihniyetine göre değil, asrımızın sürat ve hareket mefhumuna göre düşünülmelidir. Geçen zamana nispetle, daha çok çalışacağız. Daha az zamanda, daha büyük işler başaracağız. Bunda da muvaffak olacağımıza şüphem yoktur. Çünkü, Türk milletinin karakteri yüksektir. Türk milleti çalışkandır, Türk milleti zekidir. Çünkü Türk milleti milli birlik ve beraberlikle güçlükleri yenmesini bilmiştir. Ve çünkü, Türk milletinin yürümekte olduğu medeniyet yolunda, elinde ve kafasında tuttuğu meşale, müspet ilimdir.

Bunun içindir ki, milletimizin yüksek karakterini, yorulmaz çalışkanlığını, fıtri zekâsını, ilme bağlılığını, millî birlik duygusunu mütemadiyen ve her türlü vasıta ve tedbirlerle besleyerek inkişaf ettirmek milli benliğimizdir. Türk milletine çok yaraşan bu ülkü, onu, bütün beşeriyete hakiki huzurun temini yolunda, kendine düşen medeni vazifeyi yapmakta, muvaffak kılacaktır.

Milli birlik bilinciyle tam bir bütünlükle Türk milletinin, büyük millet olduğunu bütün medeni alem, az zamanda, bir kere daha tanıyacaktır.

Sorunların çözümü noktasında ilgili kamu kurum ve kuruluşlar ile iyi iş birliği içinde olmanın önemini vurgulayan Başaranhıncal, " Gerek saha da gördüğümüz gerekse üyelerimizden gelen talep ve sorunların çözümü noktasında ilgili kamu kurum ve kuruluşlar ile iyi iş birliği içinde hareket ederek memleketimizin gelişmesine katkıda bulunmaya devam ediyoruz. İlgili kurumlar ile sürekli bir biçimde diyalog halindeyiz. Çorum Ticaret ve Sanayi Odası olarak şehrimizin dinamiklerinden aldığımız güç ile Çorum için çalışmaya devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Haftalık Olağan gündem maddelerinin yer aldığı konuların görüşülmesinin ve karara bağlanmasının ardından iyi dilek ve temennilerle sona erdi.