Çorum Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) 2023 yılı Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı yapıldı. - ( )

Çorum Ticaret ve Sanayi Odası (Çorum TSO) Ekim ayı meclis toplantısı Meclis Başkanımız Erol Karadaş başkanlığında gerçekleşti.

Meclis Başkanı Erol Karadaş başkanlığında gerçekleşen toplantıya, Çorum TSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal ve meclis üyeleri katıldı.

Ekim Ayı olağan Meclis toplantısının açılış konuşmasını yapan ÇTSO Meclis Başkan Erol Karadaş; “Meclisimizin ve Yönetim Kurulumuzun Değerli Üyeleri, 2023 yılının son çeyreğine girerken Ekim ayı Meclis toplantımızda sizlerle olmaktan dolayı mutlu olduğumu belirtirim.

Ülkemizin otomobili, yerli ve milli aracımız TOGG’un Odamıza hayırlı olmasını diliyorum. Üretim ve ihracatımızı arttırmak için doğru politikalara olduğu kadar bulunduğumuz bölgedeki işbirliklerine de ihtiyacımız var. Tüm kurumlarımızdan özellikle üniversitemizden, bilimden azami ölçüde faydalanmalıyız.

Değerli Meclis Üyeleri, Daha güçlü bir Türkiye için bu anlamlı yılda hep birlikte daha çok çalışacağımıza, Türkiye Yüzyılına güçlü bir şekilde gireceğimize ben inanıyorum. Türk İş Dünyası buna muktedirdir.

Millet olarak istiklalimiz ve istikbalimiz için verdiğimiz büyük mücadele olan Kurtuluş Savaşımızı zafere ulaştırmamızın ardından şanlı tarihimizin önemli bir dönüm noktasını, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “'Türk milletinin tabiat ve adetlerine en uygun idare' olarak tanımladığı, Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıl dönümünü kutlamanın gururunu ve coşkusunu hep birlikte yaşıyoruz.

Esarete ve dayatmalara rıza göstermeyen Türk Milleti, istiklaline ve istikbaline kastedenlere karşı başlattığı Kurtuluş Savaşı’nın ardından 29 Ekim 1923’te “Egemenlik Kayıtsız, Şartsız Milletindir.” ilkesi ile Türkiye Büyük Millet Meclisi Türk milleti adına millet egemenliğine dayalı Cumhuriyeti ilan etmiştir. Cumhuriyet, her türlü zorluk ve yokluğa rağmen, Milletimizin özünde var olan birlik ve beraberliğin, bağımsızlık ve hürriyet aşkının, muasır medeniyet seviyesine erişmiş güçlü bir Türkiye kurma azim ve kararlılığının gurur verici eseridir.

Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete göç etmiş şehit ve gazilerimize yüce Allah’tan rahmet diliyor, hayatta olan tüm gazilerimizi sağlık ve esenlikler diliyorum. Tüm halkımızın Cumhuriyet Bayramını kutluyor saygılarımı sunuyorum.” ifadelerini kullandı.

Ekim Ayı Meclis toplantısında ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal: Sayın Meclis Başkanım, Yönetim Kurulu Üyesi arkadaşlarım ve meclis üyelerimiz, Ekim ayı Meclis toplantısında, sizleri şahsım ve Yönetim Kurulumuz adına saygı ile selamlıyorum.

Bugün yerli ve milli aracımız TOGG’u geçtiğimiz haftalarda Genel Sekreterimiz Murat Bey tarafından teslim alınarak odamızın hizmetine sunduk. Gerçekten Ülkemiz adına, teknoloji ve sanayimizin gelişimi adına bir sanayici olarak göğsümün kabardığını söyleyebilirim. Bu vesile ile, TOGG’un Ülkemize kazandırılmasına öncülük eden Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve Türk İş Dünyasını örgütleyerek elektrikli otomobil fabrikası kurulmasında etkin rol oynayan TOBB Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu’na, emek ve gönül vererek katkı sunan herkese huzurlarınızda teşekkür ediyorum.

Üretmek, yerli ve milli olmak, büyüyerek kalkınmamız için olmazsa olmazımızdır. Bunu her konuşmamda vurguluyorum ki; Ülke olarak kalkınmamız için yerelden katkı sunmamız gerektiğinin altını çizmek istiyorum. Yerelden katkı sunmak için de yerelde tüm dinamiklerin diğer tüm kimliklerini dışarıda bırakarak ortak akıl ile Çorum için bir masada buluşmaları şarttır. Girişimcinin, yatırımcının, yani özel sektörün önü açılacak ki yatırım yapsın, üretsin, küstürülmeyecek ki ticaret yapsın, iş yapsın, istihdam yaratsın.

Arkadaşlar; 2023 genel seçimlerini geçirdik, 2024’de yerel seçimler var. Biz her genel seçimden önce TOBB vasıtası ile iş dünyasının beklentilerini, sorunlarımızı çözüm önerilerimiz ile birlikte iletiyoruz.

TOBB’da ekonomik şuralar düzenleniyor. Ekonomik şuralarda siz değerli üyelerimizin çalışmalarından biriktirdiğimiz, analiz ettiğimiz sonuçları, iletiyoruz.

Burada yaşıyoruz, burada doyuyorsak bu şehre borcumuzu da birlikte ödeyeceğiz. Çorum’umuzu hak ettiği konuma birlikte taşıyacağız.

Sayın Meclis Üyeleri, öncelikli gündemimiz her zaman üyelerimiz ile birlikte Çorum’umuzun, böylelikle Ülkemizin kalkınmasına nasıl destek verebiliriz olmalı. İlimizin, ürünlerimizin tanıtımına elimizden gelen desteği vermeye çalışıyoruz.

Eylül ayını Ülke olarak yoğun bir ekonomik gündem ile geride bıraktık. Önümüzdeki 3 yıllık yol haritasını kapsayan Orta Vadeli Program açıklandı. TOBB’un da dahil olduğu bir süreçte hazırlanan programa verilen desteğin gerçekçi ve uygulanabilir olmasını ümit ediyoruz. Yatırım ortamını, üretimi ve ihracatı destekleyen bir programın kamu ve sanayi işbirliği ile başarısız olma ihtimali yoktur.

Değerli arkadaşlar, Cumhuriyetimizin 100.yılında ve yeni bir yüzyıla girerken tüm üyelerimizin, esnafımızın, vatandaşımızın bu güzel Ülkede umut ve güvenle mutlu bir yaşam sürmesini, gelecek nesillere emanetlerimizi gönül rahatlığı ile gururla teslim etmemizin nasip olmasını diliyor, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramınızı da bu duygu ve düşüncelerle kutluyorum. Teşekkür ederim” dedi.

İlin ekonomik gelişiminin sağlanması için gerekli önceliklerin konuşulduğu toplantıda Meclis Başkanı Erol Karadaş kurul üyelerinin fikirlerini aldı. Oldukça verimli geçen toplantı, gündem kararlarının ardından Yeminli Mali Müşavir Mesut Uçak’ın sunumu akabinde sona erdi.