Boğazkale İlçe kaymakamı Yıldız’dan Çorum TSO KGK Başkanı Yarımca’ya Hayırlı Olsun Ziyareti - ( 01 Kasım 2023)

Cumhurbaşkanlığı Atama Kararnamesi ile Çorum’un Boğazkale İlçe Kaymakamı olarak atanan Emine Karataş Yıldız, TOBB Çorum İl Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanlığına seçilen Zeynep Çenesiz Yarımca’ya hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.
 Boğazkale Kaymakamı Yıldız, Hititlerin başkenti Hattuşa'ya gelen turistlerin konaklaması ve eğlenceli vakit geçirmesi amacıyla 2016 yılında Hitit Köyü Projesi'ni hayata geçirmiş, Hitit surları motifinde duvarlardan oluşan ve iki kenarında aslan bulunan kapıdan girilen Hitit köyü inşa edildiğini belirtti. Zemin katında kafeterya, sanat galerisi, atölye ile Boğazkale Kadın Girişimciler Kooperatifine tahsis edilen imalathane ve satış reyonunun yer aldığı Hitit köyünde ilçedeki kadınların ürettikleri el emeği ürünlerden satarak kazanç sağlaması hedeflerinin olduğunu ifade etti. Bunun ve benzeri diğer çalışmalarda ilçemizin tarihi kültürü ve mirasını tanıtmak adına birlikte hareket ederek güzel projelere imza atacaklarına inancının tam olduğunu kadın dayanışmasının önemli olduğunu ifade etti.
Kaymakam Emine Karataş Yıldız, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek; ÇTSO KGK Başkanımız Zeynep Çenesiz Yarımca’ya ilgi, alaka ve misafirperverliğinden dolayı teşekkür etti.
Başkan Yarımca, Boğazkale ilçemizin Medeniyetler Beşiği Hattuşa gibi önemli bir tarihi mirasımızın olması ve ayrıca tarihte ilk Kadeş Antlaşması’na mührünü basan Anadolu'nun ilk kadın yöneticisi, Hitit Kraliçesi Puduhepa’nın öneminin daha etkili anlatılmasına yönelik çeşitli tanıtım program ve projelerin yapılması gerektiğini düşünüyoruz. İlimizin markalaşma potansiyeli bulunan ve katma değer üretebilecek tarımsal ürünlerinin ekonomiye kazandırılması çalışmaları hakkında yürütülen ve yapılabilecek çalışmalar hakkında konuştuk. Çorum Ticaret ve Sanayi Odamızın önderliğinde birçok yeni projemizi kadınlarımızla işbirliği yaparak hayata geçireceğimize inanıyoruz” dedi.