Benim Naçiz Vücudum Bir Gün Elbet Toprak Olacaktır - ( 09 Kasım 2023)

Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Erol Karadaş veYönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete irtihalinin 85. yılımünasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Engin ileri görüşlülüğü, dünya gerçeklerini iyi bilmesi, insanideğerlere verdiği önem, insanlığın tarih boyunca yetiştirdiği dünyanın enönemli liderlerinden biri, İstiklal Harbimizin Başkomutanı, Cumhuriyet'imizinbanisi ilk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete irtihalinin85’üncü yılında rahmetle yad ediyor, onunla birlikte ebedî âleme irtihal edentüm şehit ve gazilerimize de minnettarlığımı ifade ediyoruz.

Her şartta milletine koşulsuz güvenen ve  "Milletin istiklalini yine milletin azimve kararlılığı kurtaracaktır." diyen büyük komutan ve devlet adamı GaziMustafa Kemal Atatürk, milli iradeyi her şeyin üstünde tutarak ülkemizi muasırmedeniyet seviyesine ulaştırmayı hedef göstermiştir. Ulusal egemenliğe sahipolmanın kıymetini bilerek, varlığını milletine adayan, milli ve manevideğerlerin ışığında aklın ve bilimin öncülüğünde halkını bu ideal etrafındabirleşmesini sağlayan büyük bir liderdir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk sadece milletimizin değil, bütüninsanlığın sevgisini ve saygısını kazanmış bir liderdir. Milletimize aşıladığıkurtuluş azmi ve cesaretiyle istiklal ve istikbal yolunda her türlü engelinnasıl aşılabileceğini göstermiştir. Milletimizin özündeki bağımsızlık ateşiniyeniden yakmıştır.

Bizler biliyoruz ki 10 Kasım, sadece Mustafa Kemal Atatürk’ü anmagünü değil, onun en büyük eseri olan Türkiye Cumhuriyeti’ni geliştirip büyüterekgeleceğe taşıma azmimizi tazelediğimiz gündür. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ünfikir ve düşünceleri dün olduğu gibi bugün de bizlerin yolunu aydınlatmaktadır,aydınlatacaktır.

"Benim naçiz vücudum bir gün elbet toprak olacaktır, fakatTürkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır." diyen Gazi Mustafa KemalAtatürk bütün umudunun gençlikte olduğunu, bu sözleriyle vurgulamıştır.

Onun hedef gösterdiği muasır medeniyet çizgisini, daha ileriyegötürebilecek bir kuvvetin varlığını damarlarında hisseden gençlik, aklın veilmin rehberliğinde milli ve manevi değerlerin ışığında çağdaş medeniyetlerinilerisine geçme hedefini daima diri tutacaktır.

Bugün bizler de Aziz Atatürk'ün gösterdiği istikâmetdoğrultusunda, "En Büyük Eserim" dediği Cumhuriyetimize sahipçıkıyor, ülkemizi daha ileriye taşıyacak adımları yılmadan, yorulmadan hayatageçiriyoruz.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, azizşehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz.

Ruhları şâd olsun.” ifadelerine yer verdi.