Ana Sayfaya Dön Ana Sayfaya Dön Ana Sayfaya Dön CTSO Logo
ENGLISH      Site İçi Arama    Üye İşlemleri    İletişim    Ana Sayfa
Ana Sayfaya Dön
Çorum hakkında detaylı bilgi Çorum Ticaret ve Sanayi Odası hakkında detaylı bilgi ÇTSO Hizmetleri ÇTSO Üyeleri - Firma Arama ÇTSO üyelerinden ürün/araç/makina alım satım ilanları Personel arayan ÇTSO üyeleri ÇTSO tarafından düzenlenen fuarlar ÇTSO bilgi platformu ÇTSO kütüphanesi Haberler, duyurular, ilanlar, dış ticaret talepleri, iş teklifleri
Skip Navigation LinksANA SAYFA : HİZMETLER : BELGE & ONAY HİZMETLERİ : FATURA TASDİK İŞLEMLERİ Geri Dön
 

Fatura Tasdik İşlemleri

Hizmet Tanımı

 

  • Fatura tasdiki; Kamu Kurum ve Kuruluşlarına Yapım işi yapan firmaların hak ediş aşamasında özel kalemlere giren malzemelerin faturalarını yazılı başvuruları ile Odamıza tasdike getirdiklerinde yapılan işlemdir.
  • Yapım İşlerinde kullanılan ve Bayındırlık Birim Fiyatlarında yer almayan özel malzemeler yüklenici firma tarafından kuruma fatura edilir. Kurum faturada geçen özel malzeme fiyatlarının piyasa rayiç fiyatlarına uygun olup olmadığının tespiti için yüklenici firmanın kesmiş olduğu faturayı Odamıza tasdike getirdiğinde yapılan işlemlerdir. 
  • Faturaların rayice uygunluğunun onayı  faturaya  konu  mal  veya  hizmetlerin  rayiç fiyat tespitleri Oda Muamelat Yönetmeliği’nin  38 nci madde hükümleri uygulanarak  yapılır. Onay İşlemleri  fatura asılları  üzerinde yapılır 
  • Rayice uygunluğu istenen  fatura, özel imalatı gerektiren  bir iş için  düzenlenmişse  yapılan işin numunesinin  faturaya  eklenmesi, bu  mümkün olmadığı taktirde  yapılan işin teknik özelliklerini  gösterir açıklama, resim ve benzeri belgelerin eklenmesi zorunludur.
  • Proforma faturalar ile  birim fiyatı belirlemek için düzenlenen faturalar  alım satım akdi hukuken gerçekleşmediğinden  onaylanmaz. Ancak Birim fiyatı belirlemek için düzenlenen  faturalarda işin tamamının belirtilmesi  halinde  bu  faturaların  onaylanması  mümkündür.
  • Montaj, işçilik veya nakliye  bedeli için düzenlenen  faturalar  ile malzeme fiyatı  işçilik, nakliye ve montaj bedeli dahil olarak düzenlenen faturalar  fiyat tespiti usullerinin uygulanmasına  imkan vermediğinden onaylanmaz.     
  • Rayice uygunluk işlemi  ücrete tabidir.






ÇORUM TİCARET ve SANAYİ ODASI
(c) Copyright 2006
Gazi Cad. No:18 19200
ÇORUM
Telefon :+90 (364) 224 44 50
Faks : +90 (364) 213 32 05
www.ctso.org.tr
e-posta


2103688 | 1725976

powered by NUVO Community Server