OKA Çorum İl Koordinatörü Özden Özgür Yalçın, Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve OKA Yönetim Kurulu Üyesi Çetin Başaranhıncal’ ı ziyaret etti. - ( 21 Nisan 2021)

OKAÇorum İl Koordinatörü Özden Özgür Yalçın, Çorum Ticaret ve Sanayi Odası YönetimKurulu Başkanı ve OKA Yönetim Kurulu Üyesi Çetin Başaranhıncal’ ı ziyaret etti.

Çorumİl Koordinatörü Özden Özgür Yalçın açıklamasında, OKA tarafından üretilenürünlerin ihracatının ve ihracat yapan işletme sayısının artırılması OKA’nınöncelikleri arasında yer almaktadır. Bu amaçla OKA tarafından 4 ilde uygulamalıe-ticaret eğitimi verilecektir. Eğitim ücretsiz olarak “Uygulamalı E-İhracatDanışmanlık Desteği” sağlanacaktır. Başvuru yapacak işletmelerin hâlihazırdaihracat yapması ve/veya e-ticaret faaliyeti yürütmesi şartı aranmaktadır.İşletmelerin ihtiyaçlarına ve mevcut dış ticaret bilgi ve deneyim düzeyineuygun olarak tasarlanacak danışmanlık desteğinin uygulama süreci 8 ay olarakplanlanmaktadır. Programa başvuru formunda belirtilen kıstasları büyük ölçüdekarşılayabilen Amasya, Çorum, Samsun ve Tokat illerinden toplam 20 firma dâhiledilecektir. Başvuru son tarihi 30 Nisan 2021’ dir. Başvuru,https://www.oka.org.tr/duyuru/uygulamali-e-ihracat-danismanlik-destegi-basvuruya-acildiadresinden yapılmaktadır dedi.

ÇorumTicaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve OKA Yönetim Kurulu ÜyesiÇetin Başaranhıncal, OKA tarafından başlatılan uygulamalı e-ihracat eğitimininişletmelere yararlı olmasını ve firmaların başvuru yapmalarını önemsediklerini ifadeetti.