23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 101. Yıl dönümü - ( 23 Nisan 2021)

Çorum Ticaret ve SanayiOdası Meclis Başkanı Erol Karadaş ve Yönetim Kurulu Başkanı ÇetinBaşaranhıncal, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 101. Yıl dönümünedeniyle bir mesaj yayınladılar.

Mesajlarında; “Milliiradenin hayata geçirildiği (TBMM) Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının101. Yıl dönümünü birlik ve beraberlik içerisinde büyük bir gururla kutluyoruz.TBMM’nin kuruluşu milli egemenliğe dayalı yeni Türk Devletinin resmi olarak tümdünyaya duyurulması açısından önemlidir. TBMM, 101 yıl önce olduğu gibi bugünde milli bağımsızlığımızın, devletimizin ülkesi ve milleti ile birlik veberaberliğinin teminatıdır. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 23 Nisan 1920 günü açılmasıile millet egemenliği resmen hayata geçirilmiş, bu önemli günde Büyük önderMustafa Kemal Atatürk tarafından, millet egemenliğini sonsuza kadar koruyacakolan çocuklara armağan edilmiştir.

Türkiye Büyük MilletMeclisi’nin 101. Yılında, geleceğin sahipleri olan çocuklarımızın 23 NisanUlusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, İstiklal Savaşımızın bütünkahramanlarını, bu vatan için canını feda eden şehitlerimizi saygı ve minnetleanıyoruz.” dediler.