19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Gençlik Spor Bayramı'nın 102.Yıl Dönümü - ( 19 Mayıs 2021)

Çorum Ticaretve Sanayi Odası (TSO) Meclis Başkanı Erol Karadaş ve Yönetim Kurulu BaşkanıÇetin Başaranhıncal ortak bir mesaj yayınlayarak, Türk Milleti'nin vegençliğinin bayramı olan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nıkutladılar.

Mesajlarında;“19 Mayıs 1919 Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak tarihin akışına yönveren bir sürecin başlangıç tarihi ve Türk Milletini aydınlık yarınlarakavuşturan, Cumhuriyete ulaştıran bir dönüm noktalarından birisi olduğunuvurgulayan Karadaş ve Başaranhıncal sayrıca şunları söylediler.

Ulusal bağımsızlığımızın milat tarihi olan ve kurtuluş ateşininyakıldığı günün 102’inci yıl dönümünde, Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve GençlikSpor Bayramını kutlamanın sonsuz mutluluğu ve coşkusu içerisindeyiz. Ulu Önder Atatürk, Türk gençliğine olan güvenini herfırsatta dile getirmiş ve kurduğu bağımsız Türkiye Cumhuriyeti`ni Türkgençliğine emanet etmiştir. Gençlerimizin milli ve manevi zenginlikleriyle,bütün güzellikleriyle, birlikte, ülkemize ve devletimize sahip çıkacağına inancımıztamdır. Bugün bizlere düşen görev; diline, kültürüne, tarihine bağlı, özgürdüşünceli, cumhuriyeti ve demokrasiyi koruyan, toplumdan, dünyadan haberdar,gelişmelere açık gençler yetiştirmek; bu sayede de büyük ülkemizi medeniyetinbeşiği haline getirmektir.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmaküzere bağımsızlık ve özgürlüğümüzü borçlu olduğumuz bütün şehitlerimizi rahmetve minnetle anıyor, yarınlarımızın güvencesi tüm gençlerimizin ve halkımızın 19Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramını kutluyoruz.”dediler.