Meclis Başkanımız Erol Karadaş veYönetim Kurulu Başkanımız Çetin Başaranhıncal, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve ÇocukBayramı’nın 102. Yıl dönümü nedeniyle mesaj yayınladı. - ( 23 Nisan 2022)

Gazi MustafaKemal Atatürk‘ün önderliğinde, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 23 Nisan 1920 tarihindekurulduğunu belirten Karadaş ve Başaranhıncal açıklamalarında, “23 Nisan 1920tarihi, bağımsızlık ve demokrasi tarihimizin önemli bir dönüm noktasıdır.Milletimizin birlik ve beraberlik içerisinde cumhuriyete ve istikbaline doğruşahlanışının mihenk taşıdır. Kurulduğu ilk günden bu yana milletimizin hür sesiolan TBBM, hürriyetimizin, egemenliğimizin ve demokrasimizin sarsılmazkalesidir. 102 yıldır milli birlik ve beraberliğimizin de teminatıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle geleceğin sahipleriolan çocuklarımızın ve tüm vatandaşlarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve ÇocukBayramı’nı kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, İstiklalSavaşımızın bütün kahramanlarını, bu vatan için canını feda eden bütün şehitlerimizisaygı ve minnetle anıyoruz. “dediler.