ATIK YÖNETİM SORUMLUSU FİRMALAR HAKKINDA YÖNETMELİK TASLAĞI - ( 17 Ekim 2022)

Türkiye Odalar Borsalar Birliği'nden (TOBB) alınan bir yazıda,  Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan alınan yazıya atfen, atık yönetim sorumlusu firmaların taşıması gereken şartların, yükümlülüklerin, çalışma usul ve esaslarının belirlenmesi ve söz konusu firmaların yetki belgesi başvurularının yapılması, değerlendirilmesi, yetki belgelerinin verilmesi, denetlenmesi, askıya alınması ve iptali ile ilgili konuların düzenlenmesi amacıyla "Atık Yönetim Sorumlusu Firmalar Hakkında Yönetmelik Taslağı" hazırlandığı ifade edilmektedir. Bu kapsamda, yönetmelik taslağı ekte bilgilerinize sunulmakta olup taslağa ilişkin görüşlerin "Mevzuat Hazırlama Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik" hükümlerine göre hazırlanarak,  "Görüş Bildirme Formu"na işlenerek, TOBB’a iletilmek üzere en geç 21/10/2022 tarihine kadar Odamıza yazılı olarak gönderilmesi hususunda gereğini rica ederiz.

Dosyayı indirmek için tıklayınız.