Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Meclis BaşkanıErol Karadaş ve Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal, 10 Kasım Atatürk’üAnma Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. - ( 10 Kasım 2022)

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve istiklalmücadelesinin önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 84’üncü yıl dönümündeKaradaş ve Başaranhıncal, açıklamalarında şunları dile getirdi:

“10 Kasım 1938 günü ebediyete uğurladığımızCumhuriyetimizin kurucusu, bağımsızlığımızın mimarı Ulu Önder Gazi MustafaKemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 84’üncü ölüm yıl dönümünde bir kez daharahmet, minnet ve şükranla anmaktayız. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, dünyatarihinin gördüğü en şanlı zaferlerden birini kazanarak parçalanmış bir ülkedenyeni bir devlet oluşturan, vatan ve bağımsızlık aşkını tüm dünyaya ilan edenbir devlet adamıdır. Askeri ve siyasi dehası, fikirleri ve düşünceleriyle adınısadece Türk tarihine değil, dünya tarihine de yazdırmış büyük bir liderdir. GaziMustafa Kemal Atatürk, kendisini milletine adamış, bağımsızlık ve hürriyetyolunda karşısına çıkan bütün engelleri aşarak, gösterdiği büyük başarılarlabaşka milletlere de örnek olmuş tarihî bir kişidir. Bugün bizlere düşen enbüyük görev, Atatürk’ün “Benim naçiz vücudum bir gün elbet toprak olacaktır,fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.” sözü ile vatanımıza vebayrağımıza her zamankinden daha fazla sahip çıkarak, onun bizlere mirası olanCumhuriyetimizi ileriye taşıyıp, muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak içinvar gücümüzle çalışmak olacaktır. Unutmayalım ki; 10 Kasım Milletimiz için sadeceAtatürk’ü anma günü değil, aynı zamanda, Devletimize, Vatanımıza, Cumhuriyetimize,Demokrasimize, Bölünmez Bütünlüğümüze ve Milli İradeye sahip çıkma günüdür.”dediler.