18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'mizin 107. Yıl Dönümü'nü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi minnet ve şükranla anıyoruz. - ( 18 Mart 2022)

Meclis Başkanımız Erol Karadaş ile Yönetim Kurulu Başkanımız Çetin Başaranhıncal, Çanakkale Zaferi’nin 107. Yıldönümü dolayısıyla ortak birmesaj yayınladılar.

“Türk vedünya tarihine damga vurmuş en önemli olaylar arasında yer alan 18 Mart 1915Çanakkale Zaferi, bir milletin birlik ve beraberlik içinde verdiği şanlımücadelenin unutulmaz hatırası olarak, insanlık tarihinde eşine az rastlanırbir kahramanlık destanıdır. Çanakkale’de, dünyanın güçlüdonanmalarına ve ordularına karşı, Türk milletinin genci ve yaşlısıylagösterdiği eşsiz direniş, sonuçlarıyla dünyadaki dengeleri etkilemiş ve tariheyön vermiştir. Bu zaferle Türkler, asla esaret altına alınamayacaklarını bütündünyaya ispatlamışlardır.” dedi.

Çanakkale Zaferi’nin, milletimize nesilden nesile ilham kaynağıolabilecek, yol gösterebilecek büyük bir öneme ve yere sahip olduğunu ifadeeden Karadaş ve Başaranhıncal, açıklamalarında ayrıca şunları dile getirdi:

“Çanakkale Zaferi, bağımsızlık uğruna canını seve seve feda etmeyimilli bir görev olarak gören aziz şehitlerimizin azminin ve cesaretinindestanıdır. Çanakkale destanını yazan binlerce şehidimiz, “Çanakkale Geçilmez”gerçeğini; en kutsal varlıklarını, canlarını feda ederek tüm dünyayakanıtlamışlardır. Bağımsızlığımızın, vatan sevgimizin, birlik ve bütünlüğümüzünölümsüzleşen abideleri olan şehitlerimiz daima gönüllerde yaşayacak, onlarınkahramanlıkları asla unutulmayacaktır. Biz de Cumhuriyet’e sahip çıkan nesiller olarak Çanakkale’yi veKurtuluş Savaşı’nı kazanan bilinci koruyacağımıza ve bu bilinci genç kuşaklaraaktaracağımıza söz veriyoruz. Bu inanç ve düşüncelerle Çanakkale Zaferi’nin107. yıldönümünde bizlere bu büyük zaferin gururunu yaşatan başta Gazi MustafaKemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanları için canlarını fedaeden aziz şehitlerimizi minnetle ve şükranla anıyoruz.”