Sanayii ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Çoştu’dan ÇTSO Başkanı Başaranhıncal’a Ziyaret - ( 16 Kasım 2023)

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı hemşehrimiz Sayın Zekeriya Çoştu ve beraberindeki heyetini ÇTSO Başkanımız Sayın Çetin Başaranhıncal makamında misafir ederek sohbet etti.

Başkanımız Başaranhıncal, “Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Zekeriya Çoştu’ya nazik ziyaretleri için teşekkür ederim. Bir ülkenin kalkınmasının en önemli unsurları yatırım, üretim, istihdam ve ihracat olduğu yeni nesil dünyada bilişimin önemi inkar edilemez bir gerçektir. Günümüzde dijital çağın getirdiği büyük dönüşüm işletmelerin rekabet gücünü artırma, optimize etme ve yeni fırsatlar oluşturma konusunda muazzam bir potansiyel sunmaktadır. Sürdürülebilirliğin sağlanmasının yanı sıra bölgemizin ve ülkemizin her zamankinden daha güçlü bir şekilde ayağa kalkmasının ticari hayatın devamlılığına bağlı olduğunun farkındayız.

“Teknoloji olmazsa olmazımız”

Hepimizin derdi bu topraklarda yaşayan insanların hayatını kolaylaştırmaktır. Teknolojinin bu kadar hızlı ve yaygın bir şekilde değiştiği bir ortamda da hepimizin bir şeyler yapması ve gerisinde kalmaması gerekiyor.

“Bu etkinlik, yol haritası oluşturacak”

Çorum, dijital dünya ve dijital birliğin devrinde yolcu olacak gelişmelerde ülkemizin geleceğini sırtlayacak sahip olduğu bir birikimimiz ve alt yapımız mevcuttur. Şüphesiz bu etkinlikle Çorum’umuzun iş dünyası teknolojiyle birleşimi bugünün ve gelecek vizyonunu daha da güçlendirecektir. Anadolu’nun teknoloji ve bilişim günlerini belirleyecek, geleceği bugünden görecek sektöre vizyon, strateji ve yol haritasını oluşturacak bu etkinliğin Çorum’umuza ve ülkemize bir çok alanda katkı sunacağını ümit ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Zekeriya Çoştu, ise Çorum’un gönlünde kapanmayan bir sevda olduğunu belirterek, “Çorum’u doya doya yaşayamayan insanlar memleketine ayrı bir özlem duyarlar. Bu nedenle Çorum benim için ayrı bir yere sahip. Her ne kadar bakanlık olarak faaliyet alanımız tüm ülke genelini kapsasa da yerelde de bireysel olarak katkı sağlamak gibi boynumuzun borcu var. Bu milletin ferdi olmanın, bu milletin değerleri ile hemhal olmayı ve bunları benimsemeyi, içselleştirmeyi gerektirdiğini düşünüyorum. Bugün de bir arada bulunmuş olmamızın bu şükrü eda ettiğimiz anlamına geldiği kanaatindeyim. Bu vatanda kök salmış olmanın, bu vatandan istifade etmiş olmanın, bu vatandan, bu topraklardan, bu memleketten rızıklanmış olmanın şükrünün de tekrar bu vatana, bu topraklara değer üretmek olduğu kanaatindeyim. Her ferdin, her vatan evladının, esnafından çiftçisine, öğrencisinden emeklisine bu ülke için bir değer üretmesi gerektiği kanaatindeyim. Çorum için herkes güzel bir gayret içerisine girmiş. Bu birlikteliği görmek bizim için ayrı bir motivasyon kaynağı. Bizler de hep birlikte Çorum’a değer katmak için çaba göstereceğiz  Şehrimize önemli katkıları olan Çorum Ticaret ve Sanayi Başkanımız Çetin Başaranhıncal’a ilgi, alaka ve misafirperverliğinden dolayı teşekkür ederim.” dedi.