ÇYSP Başkanı Özdaş’tan ÇTSO Başkanı Başaranhıncal’a Ziyaret - ( 30 Kasım 2023)

Çorum Yerel Seçim Platformu Başkanı İnşaat Mühendisi Çetin Özdaş, Platform üyeleri Ali Seçil ve Zübeyir Gün ile ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanımız Çetin Başaranhıncal’a makamında nezaket ziyaretinde bulundular.

Çetin Özdaş yapmış oldukları ziyarette platform hakkında bilgi verdi, “Platformumuz farklı siyasi görüşlerden mesleklerden ancak Çorum sevdalısı, şaibesiz, temiz, dürüst, sevilen, sayılan kişilerden oluşmaktadır. Her siyasi partiye ve görüşe eşit mesafedeyiz. Platform Çorum Sevdalısı olan, ilkeleri olan herkese kapımız açık olup halkamızı genişleteceğiz. Türkiye Yüzyılı vizyonunda 2024 yerel seçimlerine doğru bir grup Çorum sevdalısı tarafından bölgesinin lideri güçlü bir Çorum ideali için bir silkinme, ayağa kalkma, dirilme ve dönüm noktası olarak “Çorum” ortak paydasında buluşarak “Çorum Yerel Seçim Platformu” isimli oluşumu kurduklarını, hedeflerinin ileriki dönemde dernekleşmek olduğunu anlattı.

Önümüzde 2 seçeneğimiz vardır. Ya siyasete seyirci kalmaya ve giderek küçülmeye devam edeceğiz ya da Çorum yerelinde belediyelerimizde ve başkentte iktidarda, hükümette ve devlette en üst seviyelerde çok güçlü siyasi temsilcilerimizin olmasını sağlayarak bölgesinin en güçlü lider ili olmaya çalışacağız. Platformun kuruluşu Çorum’un şahlanışı için bir milattır. Hep birlikte geleceğe ve daha yükseğe birlikte taşımalıyız.

Çocuklarımıza başta şehir içi trafik, ulaşım, otopark vb. imar ve deprem riskli yapılar sorunlarını büyük ölçüde çözmüş, güçlü, müreffeh bir Çorum bırakmak istiyoruz. Bu anlamda oluşturduğumuz platforma destek bekliyoruz, verilecek destek güçlü müreffeh Çorum hedeflerimizin gerçekleşmesini kolaylaştıracaktır.

Yaklaşan yerel seçimler öncesinde siyasetin hareketlendiği bugünlerde daha güçlü bir Çorum'un sorunları, gelişmesi önündeki engeller ve yapılması gerekenler misyonunda kurulan Çorum yerel Seçim Platformu temsil heyeti olarak ilimizin önemli kurum, kuruluş ve şahsiyetleriyle görüşmeler yapmaktayız..
Bu çerçevede İlimizin en önemli teşekküllerinin başında gelen Çorum TSO’nun Başkanı Sn. Çetin Başaranhıcal’ı ziyaret ederek Çorum ortak paydasında istişare ettik, çok değerli görüş ve önerilerinden faydalandık.

Çorumun gelişmesi noktasında katma değer üretecek bilgiler edindik. Sn Başkana ve yakın çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyoruz.” dedi.

Çorum Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal, “başta Hitit Medeniyeti olmak üzere turizm alanında önemli değerlere ev sahipliği yapan Çorum'un, 1960'lı yıllarda başlayan sanayileşme hamlesiyle de hızla gelişerek Türkiye'de sanayileşen kentlerden biri olduğunu söyledi. Şehir bizim şehrimiz, sorunları çözmek de bizim asli görevimiz. Hep beraber inşallah gönlümüzden geçen Çorum’umuzu daha iyi yerlere getireceğiz. Çorum, Türkiye’nin kalkınmasında, gelişmesinde nasıl katma değer yaratığı ortadadır. Bu potansiyeli daha üst seviyelere çıkarmak bizlerin asli görevidir. Çorum, gerçekten üreten bir şehir. Üretme kültürünün olduğu bir şehir. Sivil Toplum Kuruluşlarımızla çorumun hep birlikte gelişmesi için katkı sunacağız. Çorum’u ve Türkiye’yi hep birlikte büyüteceğiz. Bunu da ortak değerler etrafında, ortak akılla yapacağız.” dedi.

Çorum TSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirirken, memleketimize katkı sunan her kurum ve kuruluşumuzun yanındayız ifadelerini kullandı.